Zastřešili jsme joint venture transakci mezi Grand IT a EUROMEDIA GROUP, kteří na knižní trh přináší BookUP

PŘÍPADOVÁ STUDIE

Joint venture transakce

BookUP

Nově vzniklý e-commerce projekt BookUP se zaměřuje na správu a distribuci audioknih, e-knih a dalších produktů z oblasti e-contentu.

Transakce byla úspěšně završena i díky kvalitní právní podpoře Davida Fyrbacha, partnera Feichtinger Žídek Fyrbach advokáti, a advokátky kanceláře Ivy Horáčkové, která má expertízu na právo obchodních korporací a M&A, duševní vlastnictví a IT právo. Tým AKFŽ ve spolupráci s Petrem Doubravou z EUROMEDIA GROUP pomohl vyřešit právní i obchodní úskalí projektu a transakci dovedli do úspěšného konce.

REFERENCE KLIENTA

Grand IT

David Fyrbach byl pro nás pro všechny důstojným průvodcem napříč celým procesem. Jeho zkušenosti, kontakty na přidružené experty a také rychlost, jakou byl schopný navnímat problematiku, vedly k úspěšnému nastavení parametrů dohod mezi oběma subjekty. Cením si také přístupu advokátky Ivy Horáčkové. Díky její empatii, píli a mravenčí práci jsme se neustále hýbali kupředu.

Petr Říčánek Ředitel pro obchodní produktový rozvoj ve společnosti Grand IT s.r.o.

REFERENČNÍ PROJEKT

BookUP

BookUP propojuje dlouholeté zkušenosti společnosti Grand IT, která se zabývá vývojem softwaru pro správu a distribuci e-contentu, a EUROMEDIA GROUP jakožto nejsilnějšího podnikatele na knižním trhu ČR. Projekt aspiruje na pozici partnera číslo jedna předních nakladatelských domů a jejich prodejních míst.

Do skupiny Euromedia Group patří síť knihkupectví Luxor, Knižní Klub, Ikar nebo Universum, největší velkoobchod s knížkami v Česku. Rockaway Capital do Euromedia Group vstoupila na začátku roku 2017 s cílem pomoct digitalizovat další tradiční sektor, mezi které knižní trh bezesporu patří.

Poptáváte podobné služby?
Ozvěte se